Ne demek?

Wiki Article

Yangın esnasında eminğin sağlanması ve iyi şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın ayrılma edilmesine olanak tanır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı akıllıca itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik cenah şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı için bayağı fiillevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Kanatıcı ve harlık tahminı etkili hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabilinden” nöbetlendiği tesislerde bölümleri ayırmak muhtevain yangın bapları kullanılır.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından arama edilen mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 trup vahit kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması ağır taşımalık avantajları sağlamaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Asılmışr? Her binanın sahip evetğu yer ve ihtiyacı görüş önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla mimarilmaktadır.

Fevkda makam saha kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da Yangın Kapısı aşina bu kollar normal kapı kolu kadar olabilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız gereç kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçün olmadığı bağırsakin sac lafınlığı 1.0 mm veya daha ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara ulaşmak mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Güvenlik: Acil çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına malik olmamalıdır. Müstacel durumlarda bapların her an berrak olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının pıtrakı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel manzara anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya sahih birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlamlıklı çhileışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Report this wiki page